15-09-2014

♥ Den lille lykkebringer ♥

I 2007 blev jeg sygemeldt med stres, verden blev tris og grå, og jeg vidste ikke hvordan jeg skulle komme op af mit "mudderhul" igen. Vi havde hund, det har vi altid haft, men det var "kun en hund" slet ikke i den betydnign som vi har nu. Min datter bestemte sig for at købe en hundehvalp, jeg syndes ikke at det var en god ide, for det første var vores hund, Tøsen, ved at være en gammel pige, og jeg syndes at det var synd at der skulle komme en lille hvalp, og for det andet syndes jeg ikke at min datter havde tid til en hund, og hvad skulle der ske, når hun en gang flyttede hjemmefra, hvad skulle hunden så. Men det var ikke noget jeg kom til at bestemme. Der blev kigget på nettet efter hunde-annoncer, og det var den lille Shih Tzu hvalp der hittede, den skønneste lille bamse-trold, den var umulig at modstå. Calle blev købt.

Her lå jeg hjemme på sofaen, og syndes at hele verden var imod mig, og alt kunne være ligemeget. Men Calle skulle passes og have al den kærlighed en lille hvalp har brug for, og det var min redning.

Tøsen var en fantastisk "erstatnings mor" for Calle, han blev opdraget med al den ro der er i en gammel hund, de 2 var bare de bedste venner. Al min bekymring blev gjort til skamme.

Og jeg kom op af sofaen hver dag. Calle skulle ud mange gange om dagen, og når han skulle sove, var der ikke noget mere hyggelig end at sidde med en god bog, og den lille varme Shih Tzu hvalp sovende ved siden af, det var ren kærlighed

Vi gjorde alle de fejl en ny Shih Tzu ejer kan gøre. Vi satte os ikke ind i hvad en Shih tzu er, hvad det vil sige at få en pels-hund. Den lille nuttede bamse-trold blev større, og det gjorde hans pels også. Køb aldrig en Shih Tzu uden at få undervisning i hvordan man passer dens pels. Men vi lærte det, eller det vil sige jeg lærte det. Min datter elsker Calle over alt på jorden, men hun skulle flytte hjemmefra, og et liv i en lejlighed på 4. sal midt i Århus, var ikke noget liv for Calle.

En Shih Tzu skal have daglig pels-pleje, om den har sin lange smukke pels, eller er klippet kort. Der skal bruges den rigtige shampoo og balsam, og de rigtige plejeprodukter, for det er ikke nok bare at vaske, og en shih Tzu skal vaskes. En Shih Tzu i show-pels skal vaskes mindst 1 gang om ugen, hvor en kort klippet kan nøjes med at blive vasket hver 14. dag eller måske strækkes til 3 uger. Også de rigtige børster og kamme, gør både pelsplejen nemmere og skåner pelsen. Så få den rigtige vejledning af din opdrætter. Min mening er at det er nemt at holde en Shih Tzu i sin lange pels, hvis bare man vil bruge den tid det tager at lære den lille hvalp at få sin daglige pelspleje, så vil det være en hyggestund for jer begge i mange dejlige år, og der er ikke noget smukkere en en velplejet Shih Tzu i sin lange smukke pels ♥