🙂 Vores hunde er Pure Paws hunde 🙂

Shampoo, Conditioner og andre grooming produkter køber vi hos Butik Gydegaard

https://butikgydegaard.dk/


Vask:
Bland shampoo efter anvisning på flasken.

Børst først hunden igennem for det værste filt ( knuder ) ( Er den snavset, syndes jeg at det er bedre at vaske, uden at børste den, da en filt er nemmer at børste ud når den er ren)
Bland shampoo og vand. Brug evt. en tom flaske fra opvaskemiddel. da flaskens tud egner sig godt til at være nøjagtig omkring øjne og mund.
Gør pelsen våd, og sprøjt derefter shampooblandingen i pelsen. Brug hele flasken. Masser shampooblandingen ind i pelsen, med nedadgående bevægelser. Kør aldrig pelsen rundt!
Skyld grundig.

Første vask bruger jeg Factor Zero, 2. vask med Reconstruction Shampoo. Er poterne meget snavsede, kan de vaskes i en lille smule ren shampoo.


Tryk så meget vand af pelsen som muligt, og påfør balsam-blandingen. Læg hunden på et håndklæde på trimmebordet, og dæk den til med flere håndklæder så den holdes varm. Lad den gerne ligge sådan i 15 min,( det behøves ikke ved hver vask, men trænger pelsen til en kur er det godt ) før balsammen skyldes ud igen.
Tryk igen så meget vand af som muligt, og pak igen hunden ind i håndklæder, hvor den ligger og tørre i ca. 10 - 15 min.
Jo mindre vand der skal tørres væk med føntørren, jo mindre slider det på pelsen.
Tør hunden til den er helt tør. En ShihTzu's pels består af lange dækhår og langt dækhårsuld. Hvis ikke pelsen tørres, vil den filtre, ved at ulden trækker sig op mens den tørre, og der er allerede grobund for næste filtknude.
Tør pelsen på kroppen skråt bagud. Evt. i lag, så man ikke tørre på det hele på en gang. Det slidder og ugler pelsen mere end nødvendigt. Sæt til sidst top og skæg med små elastikker, og lav en fin skilning langs rygraden. Tænk på at elastikkerne slider hvis de altid sidder det samme sted. Skift frisure jævnligt.

Gode huskeregler.
 - Børst aldrig i en tør pels. Spray først pelsen let med en særlig børstespray.
 - Snavs udtørrer pelsen og får den til at knække.
Er din ShihTzu blevet snavset på gåturen:
 - At børste i snavset pels er forbudt. Skyld snavs af med vand og vent med at børste til den er tør. Og ja det kan give en del sand på gulvet 🙂. Overvej om en regnjakke til hunden var en ide, hvis man ikke kan undgå lufteture i regnvejr. Børst poter og ben så snart de er tørre. Alternativet skal du vaske benene med shampoo og derefter føntørre. men hvem orker det efter hver gåtur?
 - Hvis man vasker sin ShihTzu en gang om ugen eller der omkring, er det sjældent nødvendigt at børste i mellemtiden. pelsen eller hunden tager ikke skade hvis det er en shampoo der er beregnet til lange ( udstillings) pelse.
 - Top og ansigt skal ordnes hver dag, da en ShihTzu's øjne løber.
 - Klip altid elastikkerne af. Forsøg aldrig at rykke eller vikle dem af. Du slider toppen, som er den del af pelsen sammen med skæg og hale som vokser langsomst.

Akita er blevet skyllet og har fået shampooblandingen i.

Akita har fået skyllet shampooen ud, og har nu fået balsamblandingen.

Akita er blevet skyllet, og ligger i håndklæde ca. ½ time.

Så er Akita klar til at blive tørret

Færdig med at tørre, så mangler der kun elastikker

Smukke Akita :-)

Disse produkter bruger jeg

mine børste og kamme osv.